Tukiyhdistys

Tapaninlaulajaiset 2019 ©Risto Savolainen

Puolalan musiikkituki ry

Puolalan musiikkituki ry on Puolalan musiikkiluokkien ja Puolalanmäen musiikkilukion yhteinen vanhempainyhdistys. Yhdistyksen keskeisimpänä tehtävänä on huolehtia tapahtumien ja matkojen järjestämisestä yhdessä musiikinopettajien kanssa. Musiikkituen keräämiä varoja ohjataan mm. soitinhankintoihin ja matka-avustuksiin. Yhdistyksellä on yksi palkattu työntekijä, intendentti. Syksystä 2022 alkaen intendenttinä toimii Susanna Suoranta.

Yhdistystoiminta

Musiikkituen yhdistystoiminta on jakautunut erikseen alakoulu- ja yläkoulu-lukiojaostoon. Kumpikin jaosto kokoontuu noin joka toinen kuukausi, tarpeen mukaan. Jaostojen lisäksi yhdistyksellä on toki myös hallitus, mutta valtaosa päätöksistä tehdään suoraan jaostokokouksissa, joihin ovat tervetulleita kaikki musiikkiluokkalaisten huoltajat. Kokouksissa ovat mukana myös musiikinopettajat.

Hallitus valitaan vuosittain yhdistyksen vuosikokouksessa, joka ajoittuu yleensä loka-marraskuuhun. Vuosikokouskutsu lähetetään kaikille musiikkiluokkaperheille Wilman kautta.

Kauden 2023–2024 hallitus:

  • Kaarina Valo-Laukkanen (puheenjohtaja)
  • Leena Kairavuo (varapuheenjohtaja, alakoulujaoston puheenjohtaja)
  • Marjatta Helander (rahastonhoitaja)
  • Susanna Suoranta (intendentti)
  • Mira Cancara
  • Anna Hellstén
  • Carita Närvä
  • Kitta Suhonen

Tulevat kokoukset

ke 20.3.2024 klo 18 alakoulujaoston kokous 4/2023–2024 Kauppiaskadulla

ke 6.3.2024 klo 18 yläkoulu-lukiojaoston kokous 5/2023–2024 S-talolla, myös etämahdollisuus

Kokouskutsut ja Zoom-linkit lähetetään jaostojen sähköpostilistoille sekä Wilmaan

Intendentti

Puolalan musiikkituki ry:n intendentti on yhdistyksen ainoa palkattu työntekijä.

Syksystä 2022 alkaen intendenttinä toimii Susanna Suoranta.

Susanna Suoranta on Puolalan koulun musiikkiluokkien ja Puolalanmäen musiikkilukion kasvatti vuosilta 20102021. Musiikkiluokalla- ja lukiossa oleminen toivat valtavasti iloa ja unohtumattomia kokemuksia kouluarkeen, jota voi aina muistella lämmöllä. Puolalassa on ollut hyvä olla, kasvaa, kehittyä ja saada avaimia tulevaisuuteen. Musiikkiluokkayhteisö on ainutlaatuinen porukka, josta saa ystäviä loppuiäkseen.

Unohtumattoman musiikkiluokkakokemuksensa vuoksi Susanna halusi mahdollistaa nykyisille musareille yhtä hienon Puolala-kokemuksen ja päätyi näin Puolalan musiikkituki ry:n intendentiksi. (Lisäksi hän ei vielä malttanut lähteä Puolalasta, sillä siellä on niin hyvä olla.) Intendentin tehtäviin kuuluvat muun muassa yhdistystoiminnan pyörittäminen, laskutus ja kirjanpito sekä keikkojen ja konserttien järjestelyt. Jokainen työpäivä on erilainen – joskus päivä kuluu tietokoneen ruutua tuijottaen tai keikkatarpeistoa lajitellen ja joskus taas konserttia järjestäen ja siitä nauttien.

Susanna opiskelee matematiikan, fysiikan ja kemian aineopettajaksi Turun yliopistossa. Intendentin osa-aikainen työ on mukavaa vastapainoa luonnontieteiden opiskelulle. Töitä tehdessä oppii monia uusia ja hyödyllisiä taitoja sekä pystyy käyttämään luovuuttaan eri tavalla kuin matematiikassa. Intendentin tehtävien lisäksi Susannan saattaa nähdä Puolalassa mafyke-sijaisena yläkoulun tai lukion puolella. Vaikka musiikki ei ole enää osana opiskeluarkea, vanha Puolalalainen laulaa tällä hetkellä Turun yliopiston kuorossa sekä Suomen nuorisokuorossa, joihin on moni muukin Puolalan kasvatti löytänyt tiensä.

Olen nauttinut suunnattomasti ensimmäisestä syksystäni intendenttinä. Nyt työrutiinit, erilaiset järjestelmät ja muut kuviot alkavat olla tuttuja, mikä helpottaa ja nopeuttaa työskentelyä valtavasti. Odotan innolla tulevaa, uusia tapahtumia ja konsertteja! Toivotan nykyisille puolalalaisille antoisia musiikkiluokkapäiviä!

Susannaan voi ottaa yhteyttä kaikenlaisissa asioissa Wilmassa (Susanna Suoranta, henkilökunta) tai sähköpostitse puolalan.musiikki@gmail.com.

Nähdään kokouksissa ja konserteissa!

Edellisen intendentin kiitokset

Aino Rantanen toimi Puolalan musiikkituki ry:n intendenttinä syksystä 2017 kevääseen 2022.

Suhdettaan musiikkiluokkiin ja intendentin tehtävään hän kuvaili aikanaan näin:

”Olen saanut musiikkiluokilta paljon: aikanaan ensin iloa kouluarkeen, unohtumattomia kokemuksia, ystäviä, ja lopulta myös suunnan ammatillisille unelmilleni. Musiikkituen intendenttinä haluan tehdä omalta osaltani kaikkeni, jotta nykyiset ja tulevat musiikkiluokkalaiset ja -lukiolaiset saisivat parhaan mahdollisen Puolala-kokemuksen.”

3.6.2022

Tänä keväänä 2022 tulee täyteen viides ja viimeinen lukuvuoteni Puolalan musiikkituki ry:n intendenttinä. Viiteen vuoteen on mahtunut jos jonkinlaisia konsertteja, matkoja ja muita tapahtumia. Näyttävien yleisötilaisuuksien lisäksi kulissien takana on mm. pyöritelty parituhatta laskua, järjestetty kokouksia, tilattu musiikkiluokkapaitoja, maksettu keikkapalkkioita ja stipendejä, sekä mukauduttu pandemia-ajan haasteisiin. Viiden vuoden aikana on myös uudistettu esimerkiksi yhdistyksen logo, nettisivut ja jäsenrekisteri tähän päivään, sekä perustettu lipunmyynnille verkkokauppa.

Intendentti on Puolalan musiikkituki ry:n ainoa palkattu työntekijä, mutta ilman yhteisöä ei olisi koko yhdistystä. Lämmin kiitos siis aivan jokaiselle yhteisömme jäsenelle – teille kaikille, jotka olette saapuneet konsertteihin, liittyneet yhdistyksen jäseniksi, osallistuneet kokouksiin, kuskanneet lapsia keikoille tai muuten mahdollistaneet yhteisiä elämyksiä. Tämänkään yhteisön olemassaolo ei ole itsestäänselvyys. 

Erityiskiitos ihanalle, lempeälle, upealle ja päättäväiselle puheenjohtajallemme, Johanna Vaaherkummulle – olet yksi luotettavimmista ja sydämellisimmistä ihmisistä, jonka tunnen. Kiitos kaikesta tuesta, avusta ja valtavasta, pyyteettömästä panostuksestasi tämän yhteisön eteen. Kiitos myös kaikille musiikinopettajille sekä peruskoulun ja lukion koko henkilökunnalle yhteistyöstä ja luottamuksesta. 

Tämä yhdistys on olemassa, jotta musiikkiluokkalaisten ja -lukiolaisten ainutkertaiset kouluvuodet olisivat juuri ne parhaat mahdolliset. Kuplan sisältä sitä voi olla vaikeaa hahmottaa, mutta musiikkiluokilla opitaan poikkeuksellisen paljon paitsi musiikista, myös yhdessä tekemisestä ja ihmisenä olemisesta. Välillä sitä voi kiireen ja kaaoksen keskellä olla vaikeaa muistaa, mutta joka joulu, kun Alta Trinità lähtee soimaan, ei ole enää epäilystäkään, miksi tätä työtä tehdään ja miksi se on tärkeää. Kiitos siis myös jokaiselle oppilaalle ja opiskelijalle – ilman teitä ei olisi musiikkiluokkia tai -lukiota. 

Syksyllä 2022 intendentin tehtävään tarttuu Susanna Suoranta, joka hänkin on musiikkiluokkien ja -lukion kasvatti. Hän on ollut mukana seuraamassa toimenkuvaani jo koko kuluneen lukuvuoden, joten pesti on varmasti hyvissä käsissä. Jätän tehtäväni Susannalle luottavaisin mielin, ja toivotan kaikkea hyvää tuleviin käänteisiin. Itse koitan jatkossa keskittyä omien opintojen edistämiseen, mutta jatkan mielelläni kyllä sijaisuuksienkin tekemistä. Koululla kohtaamme siis vielä varmasti!

Kiitos kaikesta!

Aino Rantanen,
Puolalan musiikkituki ry:n intendentti 2017–2022