Tukiyhdistys

Tapaninlaulajaiset 2019 ©Risto Savolainen

Puolalan musiikkituki ry

Puolalan musiikkituki ry on Puolalan musiikkiluokkien ja Puolalanmäen musiikkilukion yhteinen vanhempainyhdistys. Yhdistyksen keskeisimpänä tehtävänä on huolehtia tapahtumien ja matkojen järjestämisestä yhdessä musiikinopettajien kanssa. Musiikkituen keräämiä varoja ohjataan mm. soitinhankintoihin ja matka-avustuksiin. Yhdistyksellä on yksi palkattu työntekijä, intendentti. Syksystä 2017 lähtien intendenttinä on toiminut Aino Rantanen.

Yhdistystoiminta

Musiikkituen yhdistystoiminta on jakautunut erikseen alakoulu- ja yläkoulu-lukiojaostoon. Kumpikin jaosto kokoontuu noin joka toinen kuukausi, tarpeen mukaan. Jaostojen lisäksi yhdistyksellä on tietysti myös hallitus, mutta valtaosa päätöksistä tehdään suoraan jaostokokouksissa, joihin ovat tervetulleita kaikki musiikkiluokkalaisten huoltajat. Kokouksissa ovat tietysti mukana myös musiikinopettajat.

Hallitus valitaan vuosittain yhdistyksen vuosikokouksessa, joka ajoittuu yleensä loka-marraskuuhun. Vuosikokouskutsu lähetetään kaikille musiikkiluokkaperheille Wilman kautta.

Vuoden 2020 hallitus:

  • Johanna Vaaherkumpu (puheenjohtaja)
  • Kaisa Kastio-moisio (varapuheenjohtaja)
  • Helinä Salo (alakoulujaoston puheenjohtaja)
  • Mira Cancara
  • Marja Lahnalahti
  • Aino Rantanen
  • Elina Vermola
  • Kaisa Ylinen

Tulevat kokoukset

ke 21.10. klo 18 Yhdistyksen vuosikokous, Zoom-etäyhteydellä

Vuosikokouksen esityslista

ma 26.10. klo 17.30 alakoulujaoston kokous 2/2020–2021, Kauppiaskadun opehuone, 2. krs

ke 25.11. klo 18 yläkoulu-lukiojaoston kokous 3/2020–2021, Torninkatu 4, luokka S9

Intendentti

Aino Rantasen oma musiikkiluokkaura alkoi kolmannelta luokalta syksyllä 2006. Alakoulusta matka jatkui yläkoulun musiikkiluokkien kautta musiikkilukioon, aina abikevääseen 2016 saakka. Omilta kouluajoilta mieleen ovat parhaiten jääneet isoimmat konsertit ja produktiot, mm. kuudennen luokan Risto Räppääjä ja yhdeksännen luokan Liisa Ihmemaassa -musikaalit, Valon aika -joulukonsertit Turkuhallissa sekä abivuonna musiikin lukiodiplomityö. 

Tällä hetkellä Aino opiskelee Turun yliopistossa musiikkikasvatusta osana luokanopettajaopintoja sekä musiikkitiedettä taiteiden tutkimuksen laitoksella. Lisäksi hän opiskelee laulua Turun konservatorion ammatillisessa koulutuksessa. Musiikkiluokkien intendentin tehtävien ohella tuttua on myös työskentely Turun konserttitalon lipunmyynnissä. Vapaa-ajallaan Aino laulaa Turun yliopiston kuorossa ja on toiminut myös kuoron taiteellisena varajohtajana vuodesta 2019.

”Olen saanut musiikkiluokilta paljon: aikanaan ensin iloa kouluarkeen, unohtumattomia kokemuksia, ystäviä, ja lopulta myös suunnan ammatillisille unelmilleni. Musiikkituen intendenttinä haluan tehdä omalta osaltani kaikkeni, jotta nykyiset ja tulevat musiikkiluokkalaiset ja -lukiolaiset saisivat parhaan mahdollisen Puolala-kokemuksen.”