Tukiyhdistys

Tapaninlaulajaiset 2019 ©Risto Savolainen

Puolalan musiikkituki ry

Puolalan musiikkituki ry on Puolalan musiikkiluokkien ja Puolalanmäen musiikkilukion yhteinen vanhempainyhdistys. Yhdistyksen keskeisimpänä tehtävänä on huolehtia tapahtumien ja matkojen järjestämisestä yhdessä musiikinopettajien kanssa. Musiikkituen keräämiä varoja ohjataan mm. soitinhankintoihin ja matka-avustuksiin. Yhdistyksellä on yksi palkattu työntekijä, intendentti. Syksystä 2017 lähtien intendenttinä on toiminut Aino Rantanen.

Yhdistystoiminta

Musiikkituen yhdistystoiminta on jakautunut erikseen alakoulu- ja yläkoulu-lukiojaostoon. Kumpikin jaosto kokoontuu noin joka toinen kuukausi, tarpeen mukaan. Jaostojen lisäksi yhdistyksellä on tietysti myös hallitus, mutta valtaosa päätöksistä tehdään suoraan jaostokokouksissa, joihin ovat tervetulleita kaikki musiikkiluokkalaisten huoltajat. Kokouksissa ovat tietysti mukana myös musiikinopettajat.

Hallitus valitaan vuosittain yhdistyksen vuosikokouksessa, joka ajoittuu yleensä loka-marraskuuhun. Vuosikokouskutsu lähetetään kaikille musiikkiluokkaperheille Wilman kautta.

Kauden 2021–2022 hallitus:

  • Johanna Vaaherkumpu (puheenjohtaja)
  • Kaisa Kastio-Moisio (varapuheenjohtaja)
  • Aino Rantanen (intendentti, syksystä 2022 alkaen Susanna Suoranta)
  • Mira Cancara
  • Katja Hjerppe
  • Helinä Salo
  • Ari Tornberg

Tulevat kokoukset

tammikuussa yläkoulu-lukiojaoston kokous 6/2021–2022

ma 17.01. klo 18.30 alakoulujaoston kokous 4/2021–2022

Intendentti

Aino Rantasen oma musiikkiluokkaura alkoi kolmannelta luokalta syksyllä 2006. Alakoulusta matka jatkui yläkoulun musiikkiluokkien kautta musiikkilukioon, aina abikevääseen 2016 saakka. Omilta kouluajoilta mieleen ovat parhaiten jääneet isoimmat konsertit ja produktiot, mm. kuudennen luokan Risto Räppääjä ja yhdeksännen luokan Liisa Ihmemaassa -musikaalit, Valon aika -joulukonsertit Turkuhallissa sekä abivuonna musiikin lukiodiplomityö. 

Tällä hetkellä Aino opiskelee Turun yliopistossa musiikkikasvatusta osana luokanopettajaopintoja sekä musiikkitiedettä taiteiden tutkimuksen laitoksella. Keväällä 2021 hän valmistui Turun konservatorion ammatillisesta muusikkokoulutuksesta pääaineenaan klassinen laulu. Musiikkiluokkien intendentin tehtävien ohella tuttua on myös työskentely Turun konserttitalon lipunmyynnissä. Vapaa-ajallaan Aino laulaa Turun yliopiston kuorossa ja on toiminut myös kuoron taiteellisena varajohtajana vuodesta 2019.

”Olen saanut musiikkiluokilta paljon: aikanaan ensin iloa kouluarkeen, unohtumattomia kokemuksia, ystäviä, ja lopulta myös suunnan ammatillisille unelmilleni. Musiikkituen intendenttinä haluan tehdä omalta osaltani kaikkeni, jotta nykyiset ja tulevat musiikkiluokkalaiset ja -lukiolaiset saisivat parhaan mahdollisen Puolala-kokemuksen.”