Canticum Italiassa

Matkakertomus

Maanantai 22.4.

Vaikka varsinainen matka alkoi Turun lentoasemalta kello 4.30 aamuyöllä, kiihkeä odotus oli vallinnut jo edeltävän viikon kummassakin musiikkiluokassa.
Kun ysien kuoromme sitten kokoontui aamuvarhaisella lentokentälle, tunnelma oli korkealla ja matka saattoi alkaa.
Se ei kuitenkaan alkanut aivan ongelmitta. Välipysähdyksellä Riikassa yksi kuorolaisista sai mahataudin, ja hänen matkansa meinasi päättyä lyhyeen. Emme kuitenkaan antaneet antaneet periksi, vaan jakauduimme pienempiin porukoihin seikkailemaan Vanhakaupungissa.
Palattuamme lentokentälle aikaa oli paljon ja sitä kulutettiin muun muassa korttia pelaten ja tanssien. Kun lopulta koitti aika lähteä eteenpäin, selvisi, että lentomme lähtöportti oli vaihtunut. Onneksi kaikki ehtivät kyytiin!
Noustuamme koneesta lähdimme junalla kohti Roomaa. Ilma oli sateinen, mutta pian pääsimme hostellille vaihtamaan vaatteita, jos tarvetta oli. Pienissä ryhmissä lähdimme tutkimaan Roomaa ja etsimään illallista. Jotkut piipahtivat Colosseumilla, toiset taas tyytyivät kiertelemään vilkkailla kaduilla illan pimeydessä. Lopulta kävimme väsyneinä nukkumaan.

(Iris Hemiö)

Tiistai 23.4.

Päivämme alkoi Roomassa hostellin aamupalalla kello 8.30. Aamupalaksi oli pekonia, kananmunia ja paahtoleipää nutellalla. Aamiaisen jälkeen valmistauduimme päivään ja veimme matkalaukkumme Timon huoneeseen.

Kymmeneltä lähdimme kävelemään yhdessä Vittorio Emanuele II:n muistomerkkille. Siellä otimme yhteiskuvan. Sen jälkeen jakauduimme ryhmiin. Lotta, Aini, Aada, Linnea, Elina, Iiris, minä ja huoltajat lähdimme Timon kanssa kävelemään Fontana di Treville.

Fontana di Trevillä otimme lisää kuvia ja videoita. Heitimme kolikoita suihkulähteeseen toiveena päästä takaisin Roomaan ja ihastua italialaiseen. Sen jälkeen lähdimme etsimään jätskiä.

Löysimme leipomon, jossa oli ehkä maailman suurin jäätelö valikoima. Löysimme myös Lindorfsin suklaamyymälän ja ostimme hieman tuliaisia.

Seuraavaksi kävimme Pantheonilla. Mennessämme sisään ohitimme vahingossa noin sadan ihmisen jonon. Onneksi kukaan ei huomannut. Spekuloimme Ainin kanssa katon romahtamismahdollisuuksista ja huomattuamme pitkän halkeaman seinässä, päätimme että oli aika alkaa lähteä.

Seuraavaksi kävimme syömässä. Löysimme jopa pöydän 12 ihmisille. Tilasin Caprese-salaatin. Tämän jälkeen alkoi jo tulla kiire hostellille.

Juna lähti varttia vaille neljä. Istuimme Linnean, Nooan ja Aaron kanssa samassa vaunussa ja pelasimme Mario Karttia Nintendo Switchillä. Kun tulimme Ceccaanoon houstini Alicia oli odottamassa äitinsä kanssa juna-asemalla. He ottivat matkalaukkuni ja lähtivät. Menimme bussiin, joka vei meidät italialaisten koululle. Siellä oli ruokaa ja italialaisia.

Lopulta kaikki lähti ja houstini tuli hakemaan minut ja vei minut kotiinsa. Siellä menin heti nukkumaan, koska väsytti niin paljon.

Ella 23.4.2019

 

 

Keskiviikko 24.4.

Aamu alkoi reippaasti yhteisellä kaupunkisuunnistuksella Ceccanon keskustassa. Suunnistuksen jälkeen suuntasimme Ceccanon linnaan, jossa tapasimme Ceccanon pormestarin. Pormestari ja italialainen seurueemme saivat nauttia esiintymisestämme. Tämän jälkeen suuntasimme kohti Sperlongan kaupunkia, jossa vierailimme ensiksi Tiberiuksen museossa ja villan raunioilla. Raunioihin kuuluvassa luolassa lauloimme perinteisesti ”On suuri sun rantas autius”. Museovierailun jälkeen suuntasimme rannalle jossa loppupäivä sujui rattoisasti.

(Venla Ingi)

Ceccanoon palattuamme aika moni päätyi illalliselle kiinailaiseen ravintolaan.

(Timon lisäys)

Torstai 25.4.


Perjantai 26.4.


Lauantai 27.4.

Nähdä Napoli ja kuolla! Lauantaina ohjelmassa oli retki Napoliin. Bussin piti lähteä matkaan klo 7.55, mutta italialaiseen tapaan se oli 20 minuuttia myöhässä.
Ensimmäiseksi kävimme Sant’Elmon linnassa (Pietro puhui meidät jonon ohi sisään; Timon huom.) ja kiipesimme sen korkeimmalle tasanteelle. Maisemat olivat huikaisevan hienot. Otimmekin ihania kuvia muistoksi. Napolinlahti säihkyi sinisenä.
Seuraavaksi matkasimme funikulaarilla Napolin keskustaan ja löysimme tiemme kalamarkkinoiden kautta pizzerioihin. Napolia ei voi ohittaa maistamatta sen herkullisia pizzoja. Hyviä olivat ja kyllä maistuivat!
Päivän aikana tutustuimme Napolin keskustaan, kävelimme yli 25 000 askelta ja kuuntelimme kitaramiestä pienellä kauppakujalla. Napolin-retken päätteksi lauloimme ostoskeskuksessa. Saimme mukavasti yleisöä. Päivä oli jällleen kerran tosi mukava!
(Aada ja Lotta)Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *